Hjältarnas hus i Umeå

Detta inlägg ska inte handla om hockey utan jag tänkte skriva om något mer seriöst. Barncancer. En hemsk sjukdom och enbart ordet barncancer får mig att rysa. Vi har väldigt bra vård här i Norrland, och framför allt då sjukhuset i Umeå. Däremot är det skandal att det inte finns ett anhörighus för de drabbade att kunna vistas i. Det som ligger närmast är i Uppsala. Jag har läst att Timrå är Sveriges mittersta stad så det är en skymf att Uppsala har det nordligaste. Nu håller barncancerförening på att bygga ett hus där familjerna kan vistas tillsammans under det svåra sjukdomsförkoppet. Hjältarnas hus kallas det. Visst är det konstigt att det inte har funnits tidigare med tanke på hur lång sjukhusvistelsen blir.
blomster
Tänk er själva efter ni fått beskedet hos neurologen på Avesina att det rör sig om en tumör och sedan kan inte hela familjen få vara tillsammans. Det är en angelägenhet för hela Norrland och alla borde skänka en slant.

Nej nu ska jag gå och sova. Sambon var på Peter Jöback igår och kom inte hem förrän sent, så det är bäst att krama kudden nu så jag orkar med hela arbetsveckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *