Stuga i Skåne!

Jag är en äkta Ångermanlänning. I själ och hjärta. Fast efter att ha varit på besök i Skåne så måste jag säga att jag är såld. Vilket vackert landskap. Vi har länge talat om en stuga att ha på sommaren och frågan är om det inte blir söderut. Visst är det en lång bilresa. Väldigt lång. Fast jag tycker att det är värt det. Det är nästan som att vara utomlands för oss. Dessutom går det ju att besöka vänner och bekanta efter vägen. Då tar vi två flugor i en smäll 😉 Jag har redan börjat att kika på Landgren. Vi blev tipsade om dem av de vi hyrde stugan av i sommar. De har tydligen de bästa mäklare Skåne erbjuder. Ett stort och varierat utbud av både fritidshus och tomter. De har villor och bostadsrätter också. Det bästa vore såklart en liten stuga vid havet, nära Malmö. Jag blev överförtjust i Malmö. Vilken stad, och framförallt vilket utbud. Hela familjen njöt.
mal
Sedan har vi ju Köpenhamn i närheten också. Utmärkt för alla barnfamiljer med både Tivoli och Legoland. Priserna är såklart högre än i Ångermanland men vi har svärföräldrarnas stuga i Näsåker ändå. Min frus systers familj har precis flyttat till Malmö. De hade också anlitat Landgren fick jag reda på nu när vi kommit hem och pratat lite med dem om våra planer på att köpa fritidshus i Skåne. I och med att kusinerna till barnen nu bor så långt söderut så kommer vi att vara där betydligt oftare. När man är en familj är det skönt att ha ett eget boende. Bo på hotell är inte ett alternativ för oss eftersom vi inte bara reser dit över en helg. Det handlar om en månad och förmodligen mer. Sommaren varar dessutom typ två månader längre i Skåne än i Ångermanland.

Jag har som sagt spanat in utbudet på Landgrens hemsida och det fanns flera intressanta objekt. Kanske inte så konstigt när de är störst i Skåne. Det är bra att få tips av vänner och bekanta och eftersom två av varandra oberoende personer rekommenderar dem känns det onödigt att söka på andra sidor. Jag personligen har ingen kunskap om vad en tomt eller villa kostar i södra Sverige och då vill jag ha en pålitlig mäklarfirma.
Det skulle verkligen vara toppen om vi kunde hitta en stuga redan i höst. Jag inbillar mig dessutom att bostadspriserna på fritidshus är lägre på hösten. Så håll tummarna att allt går som det ska!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *