Terrorhoten mot OS

Det är ju snart dags för en av årets största händelser, OS. Jag är lite kluven att de lägger så stora händelser i länder som inte är så stabila. Det sker ju iofs ganska många år i förväg men Ukraina och Ryssland har väl inte varit så stabila under någon längre period.Jag ber om ursäkt om jag har fel, jag är inte så duktig varken i historia eller politik. På ett sätt tycker jag att det är superbra att även dessa länder får OS och VM. Det skapar arbetstillfällen och folk som vanligen aldrig skulle haft chans att resa pga av kostnader får chansen att uppleva lite festligheter. Världen kommer på något sätt till dem.

Sedan finns ju baksidan av medaljen. Människor tvångsflyttas, och mycket pengar från staten pumpas in i arenor. Det är aldrig en garanti att spelen går med vinst. Dessa pengar kunde kommit landets befolkning tillhanda. Som vård och skola.

Inför Sojti har dessutom allvarliga terrorhot spridits. Så allvarliga att vissa atleter inte låter deras familjer resa. Sedan har vi alla de homosexuella idrottsmännen och kvinnorna som inte heller känner sig säkra.

I mitt stilla sinne tänker jag att de borde flytta spelen till någon annan ort/land. På två veckor hinner de fixa in säkerhetsvakter men inte så mycket mer. Kanske vi då kan gå tillbaka till ett genuint OS som inte blir större och vräkigare år efter år. Det sägs att årets upplaga kostar cirka 50 miljarder DOLLAR. Helt otroligt vilka summor. Os ska nämligen handla om en enda sak. Idrottsmännen. Jag personligen tycker att OS har blivit alldeles för gigantiskt. Det är inte lika charmigt längre som det en gång var.

Må bästa man och kvinna vinna, jag är redo för några veckor i soffan.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *